Loading cart contents...
Winkelmand Afrekenen
Subtotaal:

Over Fursten Forest

Boven het Duitse dorpje Fürstenau, dat dichtbij de Duits-Nederlandse grens ligt, bevindt zich het grootste outdoor recreatiegebied van Europa: Fursten Forest. Dit grote, bosrijke gebied is een voormalig trainingsgebied van het Duitse leger. Nu vindt u hier een uniek themapark, waar actie en natuur samenkomen in een spectaculaire mix!

De militaire geschiedenis van Fursten Forest

De militaire geschiedenis van Fürstenau gaat terug tot omstreeks 1340. In die tijd werd de burcht Fürstenau gebouwd om de westelijke grens te bewaken. Halverwege de 16e eeuw werd de burcht uitgebreid tot een vesting waar permanent 50 soldaten gelegerd waren.

Tijdens de Dertigjarige Oorlog werd de vesting onder andere door Deense en Zweedse troepen bezet alvorens het vertrouwde garnizoen in 1651 in ere hersteld werd.

Na de Tweede Wereldoorlog werden in Fürstenau Poolse militairen gestationeerd, die bleven tot 1947. Pas 12 jaar daarna werd Fürstenau weer een garnizoensstad van het Duitse leger. De nieuw gebouwde kazerne ten noorden van het stadje werd op 30 maart 1959 betrokken door de tanksoldaten van het Duitse Panzergrenadierbataillon 332.

Op 14 juni 2007 werd het laatste legeronderdeel dat op de kazerne was ondergebracht, het Sanitätsregiment 12, opgeheven. Daarmee kwam er een einde aan bijna zeven eeuwen militaire traditie.

Het terrein van Fursten Forest

Via de entree aan de zuidoostkant van het park bereikt u allereerst een gebouwencomplex. Hier bevinden zich onder andere de barakken, loodsen, eetzalen, werkplaatsen en de energiecentrale van de voormalige kazerne. Ook vindt u hier de camping.

Direct ten noorden van deze gebouwen ligt een nog enigszins begaanbaar gebied. Dit is met name zeer geschikt voor rijden met SUV’s.

Bij de gebouwen is bovendien een compleet geoutilleerde werkplaats, waar u aan uw eigen voertuig kan sleutelen! Ook is er een wasplaats waar u uw voertuig na een dag avontuur kan schoonspoelen.

Ten westen van de gebouwen ligt de echte uitdaging, in de vorm van middelzwaar tot zwaar terrein. Met name in de zuidelijke helft van het gebied liggen genoeg routes om op te verdwalen. Daarom zijn er overal in het gebied lettermarkeringen geplaatst die corresponderen met de letters op de plattegrond van het park.

Een pantserheuvel en andere overgebleven oefenvoorzieningen van het leger liggen in de noordelijke helft van het gebied. Daar bevinden zich ook diverse nieuwe faciliteiten voor 4-wheel drivers en andere terreinrijders, zoals een brug, een wip, cross-axels en een winch.

Helemaal bovenin het gebied ligt bovendien een oude zandafgraving, waar het woestijnrijden perfect kan worden gesimuleerd.

De natuur van Fursten Forest

Tijdens uw dagje uit in Fursten Forest moet u niet vreemd opkijken als een hert of ree ineens uw pad kruist. Het park grenst namelijk rechtstreeks aan het Teutoburger Woud: een gigantisch bosgebied met een rijke diversiteit aan planten en dieren.

In Fursten Forest wordt er dan ook naar gestreefd om vrijetijdsbesteding niet ten koste te laten gaan van de flora en fauna. Zo zijn delen van het park afgebakend als natuurgebied en daardoor niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Bovendien wordt in het hele park een speciaal ontwikkelde Groene Code gehanteerd. Deze is opgesteld op basis van richtlijnen van de Federatie Nederlandse Terreinauto Clubs (FNTC). De code is erop gericht om de natuur zoveel mogelijk te ontzien.

Zo kunt u verantwoord op avontuur in de natuur!