Loading cart contents...
Winkelmand Afrekenen
Subtotaal:

Escape Room Heroes Fursten Forest Escape Room Heroes Lees meer Heeft u altijd al iets met uw team willen doen of zelfs uw samenwerking willen... Jeep tour Lees meer De jeep tour ... Voor en tijdens de tour ... Voorwaarden Om deel te kunnen nemen aan de jeep tour,... Paintball Lees meer Paintball Samenwerking, communicatie en zelfbeheersing zijn eigenschappen die goed van pas komen bij dit spannende spel.... Groepsaccommodatie Lees meer Over de accommodaties Fursten Forest biedt accommodaties voor groepen van 4, 6, 8 en 10 personen.... Waardebon Waardebon Lees meer Kunt u (nog) geen keuze maken? Koop dan een waardebon, zodat u t.a.t. tegoed heeft... Tweepersoonskamer comfort Lees meer Over de kamer De kamer is voorzien van alles dat u nodig heeft: opgemaakte bedden, een... Buggy tour Lees meer De buggy tour Wij hebben de nieuwste side-by-side modellen, waarbij u samen met een bijrijder het... Ontbijt Ontbijt Lees meer ... Monstertruck rijden Lees meer Monster truck rijden Een ervaren instructeur zal u begeleiden en uitleg geven over hoe u een... BBQ BBQ Lees meer ... Camping Lees meer De camping is een nagenoeg vlak grasland. Hierdoor is het geschikt voor zowel tenten als... Hummer ervaring Lees meer Hummer H1 rijden Bij de Hummer Experience van Fursten Forest heeft u de mogelijkheid om eerst... Lasergamen Lees meer De arena Het is donker om u heen. Het kleine beetje licht is slechts afkomstig van... Tank avontuur Lees meer Tank rijden bij Fursten Forest De BMP1/OT90 is een van origine Russische geschutstank. Met een gewicht... 24h Race Lees meer Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op de speciale website: www.24ff.nl. Na je... Offroad rijden (eigen quad of 4x4) Lees meer Vlakbij het sfeervolle Duitse stadje Fürstenau, op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens,... Mini Jeep Lees meer Mini Jeep Voor de Kids! Voorwaarden Om deel te kunnen nemen aan Mini-Jeep, moet u aan een aantal... Karten Lees meer Karten bij Fursten Forest Trap het gaspedaal tot de bodem in op rechte stukken en schiet... Stunt rijden Lees meer Stuntrijden bij Fursten Forest Altijd al eens de stunts van Hollywood na willen doen? Bij Fursten... Quad tour Lees meer De quad tour De quad tour is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Voorafgaand aan deze... OFFER PAINTBALL + BBQ Lees meer PAINTBALL 500 PAINTS + BBQ-Buffet 50,- € per Person   Boekbaar en geldig vanaf 8 personen. Actie geldig tot 31-03-2020 Boekbaar: woendag...

Over Fursten Forest

Boven het Duitse dorpje Fürstenau, dat dichtbij de Duits-Nederlandse grens ligt, bevindt zich het grootste outdoor recreatiegebied van Europa: Fursten Forest. Dit grote, bosrijke gebied is een voormalig trainingsgebied van het Duitse leger. Nu vindt u hier een uniek themapark, waar actie en natuur samenkomen in een spectaculaire mix!

De militaire geschiedenis van Fursten Forest

De militaire geschiedenis van Fürstenau gaat terug tot omstreeks 1340. In die tijd werd de burcht Fürstenau gebouwd om de westelijke grens te bewaken. Halverwege de 16e eeuw werd de burcht uitgebreid tot een vesting waar permanent 50 soldaten gelegerd waren.

Tijdens de Dertigjarige Oorlog werd de vesting onder andere door Deense en Zweedse troepen bezet alvorens het vertrouwde garnizoen in 1651 in ere hersteld werd.

Na de Tweede Wereldoorlog werden in Fürstenau Poolse militairen gestationeerd, die bleven tot 1947. Pas 12 jaar daarna werd Fürstenau weer een garnizoensstad van het Duitse leger. De nieuw gebouwde kazerne ten noorden van het stadje werd op 30 maart 1959 betrokken door de tanksoldaten van het Duitse Panzergrenadierbataillon 332.

Op 14 juni 2007 werd het laatste legeronderdeel dat op de kazerne was ondergebracht, het Sanitätsregiment 12, opgeheven. Daarmee kwam er een einde aan bijna zeven eeuwen militaire traditie.

Het terrein van Fursten Forest

Via de entree aan de zuidoostkant van het park bereikt u allereerst een gebouwencomplex. Hier bevinden zich onder andere de barakken, loodsen, eetzalen, werkplaatsen en de energiecentrale van de voormalige kazerne. Ook vindt u hier de camping.

Direct ten noorden van deze gebouwen ligt een nog enigszins begaanbaar gebied. Dit is met name zeer geschikt voor rijden met SUV’s.

Bij de gebouwen is bovendien een compleet geoutilleerde werkplaats, waar u aan uw eigen voertuig kan sleutelen! Ook is er een wasplaats waar u uw voertuig na een dag avontuur kan schoonspoelen.

Ten westen van de gebouwen ligt de echte uitdaging, in de vorm van middelzwaar tot zwaar terrein. Met name in de zuidelijke helft van het gebied liggen genoeg routes om op te verdwalen. Daarom zijn er overal in het gebied lettermarkeringen geplaatst die corresponderen met de letters op de plattegrond van het park.

Een pantserheuvel en andere overgebleven oefenvoorzieningen van het leger liggen in de noordelijke helft van het gebied. Daar bevinden zich ook diverse nieuwe faciliteiten voor 4-wheel drivers en andere terreinrijders, zoals een brug, een wip, cross-axels en een winch.

Helemaal bovenin het gebied ligt bovendien een oude zandafgraving, waar het woestijnrijden perfect kan worden gesimuleerd.

De natuur van Fursten Forest

Tijdens uw dagje uit in Fursten Forest moet u niet vreemd opkijken als een hert of ree ineens uw pad kruist. Het park grenst namelijk rechtstreeks aan het Teutoburger Woud: een gigantisch bosgebied met een rijke diversiteit aan planten en dieren.

In Fursten Forest wordt er dan ook naar gestreefd om vrijetijdsbesteding niet ten koste te laten gaan van de flora en fauna. Zo zijn delen van het park afgebakend als natuurgebied en daardoor niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Bovendien wordt in het hele park een speciaal ontwikkelde Groene Code gehanteerd. Deze is opgesteld op basis van richtlijnen van de Federatie Nederlandse Terreinauto Clubs (FNTC). De code is erop gericht om de natuur zoveel mogelijk te ontzien.

Zo kunt u verantwoord op avontuur in de natuur!